ΟΠΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σχολή Ευελπίδων (Όπλων)

Στην Σχολή Ευελπίδων (Όπλων), Ικάρων (Τμήμα Μηχανικών), Μον. Υπαξ. Στρατού Ξηράς, Σχολή Τεχνικών Υπαξ. Αεροπορίας, Αεροπ. Υπαξ. Διοικητικοί η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι, σε κάθε οφθαλμό, 10/10 (με ή χωρίς διόρθωση) και αν υπάρχει διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις +/- 6 διοπτρίες σε σφαιρικό ισοδύναμο.
Σχολή Ευελπίδων (Σωμάτων)

Στην Σχολή Ευελπίδων (Σωμάτων), Στρ. Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, Σχολή Αξιωματικών νοσηλευτικής η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι, σε κάθε οφθαλμό, 10/10 (με ή χωρίς διόρθωση) και αν υπάρχει διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις +/- 6 διοπτρίες σε σφαιρικό ισοδύναμο.
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι, σε κάθε οφθαλμό, 10/10 χωρίς διόρθωση.

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Μηχανικοί)

Στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Μηχανικοί), Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού η οπτική οξύτητα, χωρίς διόρθωση, πρέπει να είναι 1/10 σε κάθε οφθαλμό, με διόρθωση να φτάνει τα 10/10 σε κάθε οφθαλμό. Αν υπάρχει μυωπία να μην υπερβαίνει τo -2,5, αν υπάρχει υπερμετρωπία να μην υπερβαίνει το +3 και αν υπάρχει αστιγματισμός τις +/- 2 διοπτρίες. Ολοι οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να έχουν υποστεί διαθλαστική επέμβαση με ακτινωτή κερατοτομή.
Σχολή Ικάρων

Στην Σχολή Ικάρων, τμήμα Υπταμένων η οπτική οξύτητα για μακριά και κοντά να μην είναι μικρότερη από 10/10 σε κάθε οφθαλμό ξεχωριστά και χωρίς διόρθωση. Δεν πρέπει να έχουν μυωπία μεγαλύτερη από 0.25 διοπτρίες, υπερμετρωπία μεγαλύτερη από 1.75 διοπτρίες και αστιγματισμό 0,75 διοπτρίες σε κάθε μεσημβρινό. Επίσης εσωφορία μέχρι 10 διοπτρίες, εξωφορία μέχρι 5 διοπτρίες, υπερφορία μέχρι 1 διοπτρία και εγγύς σημείο σύγκλισης όχι μεγαλύτερο από 70 cm. Να σημειωθεί πως δεν επιτρέπεται να έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε διαθλαστική επέμβαση.

Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας

Στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας (Αξιωματικών και Αστυφυλάκων) η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι, με ή χωρίς διόρθωση, 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις 4,5 σφαιρικές διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο). Ο αστιγματισμός δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5 διοπτρίες.

Related posts:

  1. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Βρέφη υψηλού κινδύνου,όπως αυτά με κίνδυνο για αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας…
  2. Χρονοδιάγραμμα τακτικών οφθαλμολογικών ελέγχων Βρέφη υψηλού κινδύνου,όπως αυτά με κίνδυνο για αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας…